Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταϊκούρας: Τι ισχύει για το έκτακτο επίδομα – Εξετάζεται παράταση τελών κυκλοφορίας

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, την Παρασκευήκατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στο οποίο θα ενσωματώνονται και προβλέψεις για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως τόνισε ο υπουργός , προβλέπεται ύφεση λίγο πάνω από 10% για το 2020, καθώς μεγαλύτερα πρωτογενή ελλείμματα.

Επεκτείνεται και το 2021 η επιστρεπτέα προκαταβολή

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού προβλέπει επίσης πολλαπλάσια μέτρα στήριξης. Ενώ σε αυτά προβλέπεται και επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής για το 2021. Τον Ιανουάριο θα έχουμε τον έκτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, αποκάλυψε.

Όπως είπε ο υπουργός, μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης στην ΕΕ. Το πρώτο εξάμηνο αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις με πυλώνες στήριξη και ανάπτυξη. Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση μέσα από τους πόρους που δεν διογκώνουν το δημόσιο χρέος. Μάλιστα, η κατανομή των πόρων θα γίνει σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανόνες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Κομισιόν ενέκρινε το Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, επιδοτώντας τη δόση των συνεπών οφειλετών που λόγω κορονοϊού δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.

Εξετάζεται παράταση των τελών κυκλοφορίας

Επίσης, δήλωσε ότι αύριο ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για ενοίκια. Τόνισε, ότι εξετάζεται το σενάριο για παράταση των τελών κυκλοφορίας, όταν θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα που θα λάβουν αδύναμα νοικοκυριά ενόψει των Χριστουγέννων. Το «ταμείο» της χώρας αντέχει και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει