Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση 1 μήνα για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

Την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ παρατείνει για ένα μήνα η κυβέρνηση (έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020).

Το πρόγραμμα παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία. Αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το πρόγραμμα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε. Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις.

«Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις. Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου» σημείωσε ο υπουργός.

«Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει