Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρευστότητα 6 δισ. θα πέσει στην αγορά

Με γενναίες ενέσεις ρευστότητας μέσα στο 4ο και τελευταίο τρίμηνο του 2020, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν ακόμη και στα 6 δισ. ευρώ, θα επιχειρήσει το οικονομικό επιτελείο να στηρίξει την οικονομία κατά το κλείσιμο της πιο επεισοδιακής χρονιάς των τελευταίων 10ετιών.

Τα κονδύλια που θα αρχίσουν να πέφτουν στην αγορά από τα μέσα Οκτωβρίου αντιστοιχούν περίπου στο 3,5% του ΑΕΠ και το «στοίχημα» είναι να συγκρατηθεί η ύφεση που αναμένεται να ξεπεράσει το 10% στο 9μηνο, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

Κοντά στο 1,6 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ θα είναι τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ενώ η ένεση μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεπεράσει το 1% του ΑΕΠ ή τα 2 δισ. ευρώ.

Έμμεση ενίσχυση θα προκύψει και από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων, η οποία θα οδηγήσει ακόμη και στον μηδενισμό της επιβάρυνσης λόγω μειωμένης προκαταβολής.

Κοντά στο 1 δισ. ευρώ θα πέσει στην αγορά και από την ενεργοποίηση (στην πράξη πλέον) του προγράμματος «Γέφυρα» με την επιδότηση των στεγαστικών δανείων αλλά και των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας που προετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More