Ενημέρωση με ένα κλικ

Τελειώνει η υποχρεωτική μείωση των ενοικίων – Τι εξετάζει η Κυβέρνηση

Τέλος στο μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίων βάζει η Κυβέρνηση μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις των ιδιοκτητών. Το μέτρο ισχύει και τον Αύγουστο σε συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται όπως είναι η εστίαση, ο τουρισμός, οι μεταφορές, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός και έχει προκαλέσει μεγάλη πληγή στους ιδιοκτήτες, καθώς τα αντισταθμιστικά μέτρα ανακούφισης ήταν αναντίστοιχα από την επιβάρυνση, καθώς με το ισχύον καθεστώς το δημόσιο καλύπτει μόλις το 1/3 των απωλειών που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το νέο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση, θα εστιάζει στις επαγγελματικές μισθώσεις κλάδων που ακόμα πλήττονται από τον κορονοϊό. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η πρόταση να καλυφθεί μέρος της απώλειας των ενοικίων που θα υπάρξουν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά από οικειοθελείς συμφωνίες με τους μισθωτές για προσαρμογή των ενοικίων στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ακόμα και πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για επαναπροσδιορισμό των μισθωμάτων μετά από επιμέρους συμφωνίες ιδιοκτητών- ενοικιαστών , με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και κάλυψη μέρους της απώλειας των ιδιοκτητών υπό μορφή φορολογικών εκπτώσεων με συμψηφισμό.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει