Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο ρεκόρ για το χρυσό – Κοντά στα 2.000 δολάρια η ουγκιά

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ διαμορφώνονται οι τιμές του χρυσού, καθώς έφτασε τα 1.930,48 δολάρια ανά ουγγιά, με τους επενδυτές να στρέφονται στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου, ως απόρροια της εντεινόμενης ανησυχίας τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, όσο και για την επιδεινωμένη ένταση μεταξύ ΗΠΑ -Κίνας.

Επίσης η αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ και η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια έδωσε περαιτέρω ώθηση στο Χρυσό.

Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο κατά 32,10 δολάρια ή 1,7% στα 1.929 δολάρια ανά ουγκιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 1.923 δολαρίων ανά ουγκιά από τις 6 Σεπτεμβρίου 2011.

Την Παρασκευή το συμβόλαιο σημείωσε άνοδο κατά 7,50 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 1.897 δολάρια ανά ουγκιά, αφού πρώτα είχε διαμορφωθεί στα 1.904 δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC αναλυτές δηλώνουν ότι τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ ξανά, είναι εντός στόχου. Ακόμα, τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που αποφάσισε να λάβει η Federal Reserve, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ωθούν προς τα κάτω το αμερικανικό νόμισμα, κάνοντας ακόμη ελκυστικότερο τον χρυσό.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει