Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιθανή ολιγοήμερη παράταση

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την οριστικοποίηση των δηλώσεων από τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙ, η οποία λήγει σήμερα, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει χρόνο σε περίπου 20.000 δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους για να πληρωθούν.

Παράλληλα, θα βοηθήσει και τις επιχειρήσεις να διορθώσουν τα λάθη που είχαν κάνει στην αρχική φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, από την Επιστρεπτέα Ι και Επιστρεπτέα ΙΙ έχουν ως τώρα λάβει κρατικές ενισχύσεις 96.000 επιχειρήσεις. Ειδικά στη β΄φάση του Προγράμματος μάλιστα, δικαιούχοι της βοήθειας καθίστανται κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις από τα νησιά, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι φέτος όχι μόνο δεν σχεδιάζεται αύξηση φόρων, αντίθετα ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, θα αξιολογηθεί η προσωρινότητα των μειώσεων φόρων σε τομείς όπως σινεμά.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο η μείωση του ενοικίου 40% να επεκταθεί στο τουριστικό εποχικό εμπόριο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει