Ενημέρωση με ένα κλικ

Ισχυρές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Βαριές απώλειες της τάξης του 1,78% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν σημαντικά από την αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,78% στις 644,12 μονάδες Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 46,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 72 χιλ. τεμάχια.

Στην πρόβλεψη πως η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 9% το 2020 και θα αναπτυχθεί 6% το 2021 διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αναθεωρημένες θερινές εκτιμήσεις της για την ευρωπαϊκή οικονομία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Στη σχετική αναφορά της για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως το ΑΕΠ της Ελλάδας υποχώρησε κατά 1,6% σε τριμηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αντανακλώντας την έναρξη των μέτρων περιορισμού στα τέλος Μαρτίου.

Στη μείωση του ΑΕΠ οδήγησαν η πτώση των επενδύσεων και οι χαμηλότερες εξαγωγές, ενώ οι κρατικές δαπάνες και η ιδιωτική κατανάλωση συνέβαλαν θετικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,81%, στις 1.559,10 μονάδες, ενώ με αρνητικό πρόσημο στο -1,16% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 847,03 μονάδες.

Ισχυρότερες απώλειες κατέγραψε ο τραπεζικός δείκτης κλείνοντας με πτώση 3,21% στις 365,56 μονάδες. Στις τράπεζες, την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Εθνική Τράπεζα με απώλειες 3,73% και την Τράπεζα Πειραιώς να ακολουθεί στο -3,42%, την Eurobank στο -3,3% και την Alpha Bank στο -2,62%.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More