Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποιοι θα λάβουν σήμερα το επίδομα των 534 ευρώ

Πιστώνεται σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου το επίδομα των 534 ευρώ σε 7.551 εργαζομένους – δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις ήταν σε αναστολή τον Μάιο.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 1.865.832 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους (αναστολές Μαΐου), το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 7.551.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα των 534 ευρώ δεν το έλαβαν 7.551 δικαιούχοι, αφού, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχαν γίνει λάθη στην υποβολή των αιτήσεων, είτε από τους εργοδότες είτε από ορισμένους εργαζόμενους.

Δικαιούχοι είναι:

  • Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή.
  • Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.
  • Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που η επαναλειτουργία τους ξεκίνησε μέσα στον Μάιο, δικαιούνται να λάβουν το επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που η επιχείρηση παρέμενε κλειστή.

Ειδικότερα:

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες)

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει