Ενημέρωση με ένα κλικ

Αύξηση των αιτήσεων μετά την διεύρυνση για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Τρεις ημέρες απέμειναν για να «κλείσει» η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή με περισσότερες από 116.000 επιχειρήσεις να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Στην τελική ευθεία μπαίνει και η διαδικασία για την οριστικοποίηση των παραμέτρων του προγράμματος επιδότησης δόσης δανείων με υποθήκη την α΄ κατοικία καθώς ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους θεσμούς ενόψει και της κατάργησης του πλαισίου προστασίας της α΄ κατοικίας στο τέλος Ιουλίου.

Μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι επιχειρήσεις για να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την επιστρεπτέα προκαταβολή μετά και την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, έχει διευρυνθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης καθώς στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ακόμα κι αν ήταν προβληματικές στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 δεδομένου ότι αναμένεται να εγκριθεί η 3η τροποποίηση  του προσωρινού πλαισίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (η σχετική απόφαση εκτιμάται σε περίπου 10 ημέρες με βάση τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη).

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιχειρήσεων που μπορούν να υποβάλουν αίτηση είναι:
  • Παντοπωλεία, καταστήματα ψιλικών, περίπτερα,
  • Φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία
  • και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, ακόμα και χωρίς εργαζόμενο, που διαθέτει ταμειακή μηχανή.

Ήδη περισσότερες από 114.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση από τις οποίες 68.000 είναι ατομικές επιχειρήσεις και 46.000 νομικά πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει