Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις απώλειας εισοδήματος

Χρονικό περιθώριο μέχρι την 1η Ιουλίου έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων να δηλώσουν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet τις απώλειες εισοδήματος που υπέστησαν λόγω των αναγκαστικών μειώσεων κατά 40% στα συμφωνηθέντα με τους μισθωτές τους ενοίκια, προκειμένου να κερδίσουν εκπτώσεις φόρου που ισοδυναμούν σε ποσά με το 30% των απολεσθέντων μισθωμάτων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε χθες ότι παρατείνεται μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων απώλειας εισοδήματος από μισθώματα, πιο γνωστών ως «Δηλώσεων Covid».

Η προθεσμία που είχε οριστεί αρχικά έληγε μεθαύριο 22 Ιουνίου. Αντίστοιχα, η προθεσμία που έχουν οι ενοικιαστές των ακινήτων να αποδεχθούν τις «Δηλώσεις Covid» των ιδιοκτητών τους, παρατείνεται έως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου (έληγε στις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με την αρχική απόφαση).

9 βασικά σημεία

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην υπ’ αριθμόν Α1139/2020 απόφαση που υπέγραψε και εξέδωσε πρόσφατα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής:

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει