Ενημέρωση με ένα κλικ

Η καραντίνα “διέλυσε” τις επιχειρήσεις – Πτώση τζίρου μέχρι και 97%

Ισχυρό ήταν το πλήγμα που επέφερε η καραντίνα σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, με τη μείωση του τζίρου να αγγίζει και το 97% για κλάδους της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο των επιχειρήσεων τον Απρίλιο και το πρώτο τρίμηνο.

Η εικόνα το πρώτο τρίμηνο

Στο σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχής Νερού, Επεξεργασίας Λυμάτων, Διαχείρισης Αποβλήτων και Δραστηριοτήτων Εξυγίανσης και του τομέα Γεωργίας, Δασοκομίας και Αλιείας παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 5,8% και 5,3% αντίστοιχα, μεταξύ του πρώτου τριμήνου 2020 και του πρώτου τριμήνου 2019. Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, μεταξύ του πρώτου τριμήνου 2020 και του πρώτου τριμήνου 2019, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (14,9%) και των τομέων Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (11,8%), Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας (11,8%).

Για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο τομέας Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία και ο τομέας Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 93,3% και 85,5% αντίστοιχα, τον μήνα Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019. Οι επιχειρήσεις του τομέα Γεωργίας, Δασοκομίας και Αλιείας και του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων παρουσίασαν τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 11,0% και 12,2% αντίστοιχα, τον μήνα Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019.

Από τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, οι επιχειρήσεις των κλάδων της Εκπαίδευσης και των Δραστηριοτήτων Οργανώσεων παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 0,6% και 3,1% αντίστοιχα μεταξύ πρώτου τριμήνου 2020 και πρώτου τριμήνου 2019. Οι επιχειρήσεις του κλάδου Δημιουργικές Δραστηριότητες, Τέχνες και Διασκέδαση παρουσίασαν τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 3,5% μεταξύ πρώτου τριμήνου 2020 και πρώτου τριμήνου 2019, ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου των Καταλυμάτων κατέγραψαν αντίστοιχα τη μεγαλύτερη μείωση, 19,1%.

Για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κλάδος της Εκπαίδευσης παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών 21,9% τον μήνα Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019, ενώ ο κλάδος που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 97,1%, τον μήνα Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019, είναι η Παραγωγή Κινηματογραφικών Ταινιών, Βίντεο και Τηλεοπτικών Προγραμμάτων, Ηχογραφήσεων και Μουσικών Εκδόσεων.

wepoxee

Τα στοιχεία για τον Απρίλιο

Ο τομέας «Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία» και ο τομέας «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 93,3% και 85,5% αντίστοιχα, τον Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019.

Αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κλάδος της Εκπαίδευσης παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών 21,9% τον Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019, ενώ ο κλάδος που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 97,1%, τον μήνα Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019, είναι η «Παραγωγή Κινηματογραφικών Ταινιών, Βίντεο και Τηλεοπτικών Προγραμμάτων, Ηχογραφήσεων και Μουσικών Εκδόσεων».

STHTHTHT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει