Ενημέρωση με ένα κλικ

Τέλος η έκπτωση στα ενοίκια – Τι θα συμβεί με beach bar, νυχτερινά κέντρα και γυμναστήρια

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ληφθούν αποφάσεις για τους κλειστούς χώρους στον κλάδο της εστίασης, διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργιάδης επισήμανε, ότι μέχρι σήμερα το lockdown έχει στοιχίσει περίπου 12 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παράτασης του μειωμένου ενοικίου (-40%) για εργοδότες και εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόσθεσε, ότι εάν υπήρχε παράταση του μειωμένου ενοικίου, αυτό θα επέφερε οριστική ζημιά στην αγορά ακινήτων, ενώ αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες ακινήτων, τόνισε, ότι θα ενισχυθούν κατά ένα μέρος για το κόστος που υπέστησαν από το κράτος, αλλά δεν γίνεται αυτό καθ’ ολοκληρίαν καθώς το ποσό θα ήταν τεράστιο, όπως σημείωσε.

Beach bar, γυμναστήρια και νυχτερινά κέντρα  

Τα νυχτερινά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά το καλοκαίρι, διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ωστόσο παρέπεμψε στις απόψεις των ειδικών για μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως πώς θα χορεύει ο κόσμος και τι θα γίνει με τις πίστες. Μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργιάδης πρόσθεσε, ότι εξετάζεται το θέμα της λειτουργίας των beach bar, καθώς, όντως, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός από τη στιγμή που θα λειτουργούν τα εστιατόρια.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα γυμναστήρια και επισήμανε, ότι ενώ οι μικροί χώροι επιθυμούν να ανοίξουν πριν τα τέλη Ιουνίου, τα μεγάλα γυμναστήρια ζητούν να επαναλειτουργήσουν αργότερα, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι οι λιγότεροι πελάτες που θα δέχονται σημαίνει ότι αυτοί οι χώροι δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμοι.

Εν κατακλείδι σχολιάζοντας το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, παραδέχθηκε ότι «δεν ξεκίνησε καλά», γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κακές καιρικές συνθήκες, όπως είπε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More