Ενημέρωση με ένα κλικ

Ελαφρά πτωτική η πορεία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 590,84 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,97%.

Πτωτική πορεία κατέγραψαν σήμερα οι τιμές των μετοχών του χρηματιστηρίου της Αθήνας υπό το βάρος του αρνητικού κλίματος στις ευρωαγορές.

Η ανησυχία για ένα δεύτερο ενδεχόμενο κύμα κορονοϊού, παγκοσμίως καθώς και οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI, σημάδεψαν τις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες ακολούθησαν την πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς οι τίτλοι της Εθνικής, της Alpha Bank, της Eurobank, αλλά και της Τιτάν, οι οποίοι αφαιρούνται από τον δείκτη MSCI Greece Standard και εντάσσονται στον Small Cap του MSCI, μετά τη χθεσινή αναθεώρηση των δεικτών MSCI, ένα γεγονός το οποίο αναμένεται να επιφέρει σημαντικές εκροές.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την αναθεώρηση του outlook πέντε ελληνικών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 590,84 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,97%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 585,72 μονάδες (-1,83%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 63,94 εκατομμύρια ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 75.010.851 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,88%.

Εκ των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+3,72%) και του Πετρελαίου (+3,27%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-9,67%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-3,06%). Ανοδικά κινήθηκαν 24 μετοχές, 79 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει