Ενημέρωση με ένα κλικ

Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για την επιδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το ΦΕΚ δημοσίευσε σήμερα Σάββατο (11/4) την πρόσκληση για την αδειοδότηση των μικρών επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο δημόσιο κονδύλι θα πάει για την κάλυψη των τόκων των επιχειρηματικών δανείων για τρεις μήνες, όπου ανέρχονται σε 750 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το ΦΕΚ αναφέρει: “Κύρωση της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» Κυρώνεται και έχει ισχύ νόμου από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η από 20.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης», που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 68 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α΄) και έχει ως εξής:

«ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης“.

Για όποιον ενδιαφέρετε, το πρόγραμμα θα υπάρχει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ , καθώς και στις στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: (http://www.antagonistikotita.gr, του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.mindev.gov.gr).

Όμως, για να γίνει πιο εύκολες οι αιτήσεις και για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, η υποβολή θα δίνεται σταδιακά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δυνητικού λήπτη, ένα ψηφίο ανά ημέρα, με πρώτο το ψηφίο ENA (1) -δηλαδή την πρώτη ημέρα έναρξης των υποβολών αποκτούν δυνατότητα υποβολής τα ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο το 1, τη δεύτερη αποκτούν δυνατότητα υποβολής και τα ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο το 2 κ.ο.κ. έως την δέκατη ημέρα όπου αποκτούν δυνατότητα υποβολής και τα ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο το 0. Από την 11η ημέρα και μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020 δύναται να υποβάλλει αίτηση το σύνολο των ληπτών, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Το ποσό που θα μπορεί να λάβει η κάθε επιχείρηση δε μπορεί να ξεπεράσουν τα 800.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα θα πάνε για κάλυψη των τόκων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει