Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Διευρύνονται οι δικαιούχοι έκπτωσης ενοικίου – Η διαδικασία

Τροπολογία που θα καταθέσει μέσα στα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση θα διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της έκπτωσης 40% στα μισθώματα και στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, καθώς και στους εργαζομένους αυτών των εταιρειών.

Σήμερα η έκπτωση ενοικίου κατά 40% αφορά αποκλειστικά στους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή και αφορά στα ενοίκια των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2020. Μένει να καταδειχθεί και το εάν η περίοδος ισχύος της έκπτωσης θα επεκταθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε χθες πως με νομοθετική παρέμβαση η έκπτωση μισθώματος 40% θα επεκταθεί και σε εκείνες τις επιχειρήσεις που βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), θεωρούνται κλάδοι πληττόμενοι από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 και έχουν ήδη προχωρήσει στη χρήση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους, που δικαιούται το επίδομα των 800 ευρώ.

Εκτιμάται πως μετά την επέκταση αυτή έκπτωση μισθώματος 40% θα δικαιούνται 800.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει