Ενημέρωση με ένα κλικ

Τι ισχύει με την αναστολή συμβάσεων εργασίας και τα 800 ευρώ

Τη διαδικασία λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Διαδικασία λήψης αποζημίωσης ειδικού σκοπού

1) Υπεύθυνη δήλωση των εργαζομένων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού

1. Οι εργαζόμενοι υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις-Εργοδότες, των οποίων- είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, οπότε οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος κύριας κατοικίας είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων(supportemployees.yeka.gr).

2. Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μπορεί να γίνει από την 1/4/2020 μέχρι και την 30/4/2020 και, σε κάθε περίπτωση, μετά τη γνωστοποίηση σε αυτόν της αναστολής της σύμβασης εργασίας του.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει