Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταϊκούρας: Διευρύνεται το πλαίσιο προστασίας των μέτρων

«Εξειδικεύουμε στήριξη σε 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατ. εργαζομένους»

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προέβη σε δηλώσεις, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε την διεύρυνση του πλαισίου προστασίας από την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέροντας ότι αυτά θα καλύπτουν 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατομμύρια μισθωτούς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, «ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 60% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα».

«Με τις εξαγγελίες που εξειδικεύουμε σήμερα καλύπτουμε 600.000 επιχειρήσεις και 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Καλύπτουμε για τον Μάρτιο ένα σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας που πλήττεται, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «η οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας. Με τις κατάλληλες πολιτικές θα περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Απαιτείται σωφροσύνη. Η κρίση είναι βαθιά. Η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση» δήλωσε και συνέχισε:

«Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ. Απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση είναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί».

Η κυβέρνηση όπως υπογράμμισε θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση και να βγει η χώρα από αυτήν όρθια και δυνατή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει