Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτοί ειναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ (Λίστα)

Επίδομα 800 ευρώ θα λάβουν ως αποζημίωση στις αρχές Απριλίου όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή.

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ και του Eurogroup δίνουν την δυνατότητα στην Ελληνική κυβέρνηση να αναδιαμορφώσει πλήρως τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και γι’αυτό διευρύνεται άμεσα ο κύκλος όσων θα λάβουν τα 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή 800 ευρώ συνολικά στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα προσωρινά καταργήθηκαν και ο προϋπολογισμός ουσιαστικά ξαναγράφεται αφού πλέον ζητείται ανάπτυξη σχεδόν 90% χαμηλότερη των προβλέψεων, μόλις 0,2%-0,3% αντί 2,8% που αρχικά προβλεπόταν.

Ακόμα 5 δισεκατομμύρια κρατικές δαπάνες λόγω κορονοϊού. Την προηγούμενη Τετάρτη υπολογίζονταν σε 100 εκατ. ευρώ (500 ευρώ σε 200.000 εργαζόμενους) αλλά την επόμενη Τετάρτη στα 2 δισ. ευρώ και την Πέμπτη ο πρωθυπουργός προσέθεσε και άλλα 3 δισεκατομμύρια. Μαζί με άλλα 4,5 δισ. «ρευστό» από κονδύλια ΕΣΠΑ, τα πρώτα μέτρα αγγίζουν ήδη τα 10 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το κράτος θα καλύψει και τις ασφαλιστικές εισφορές των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει