Ενημέρωση με ένα κλικ

Χρηματιστήρια: Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ λόγω κορονοϊού!

Παγκόσμιο κραχ - Σήμερα καταγράφηκε η χειρότερη ημέρα στην ιστορία

Κραχ κατέγραψε η σημερινή συνεδρίαση στα χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με απώλειες 11% και η σημερινή μέρα περνάει στην ιστορία, σαν τη χειρότερη ημέρα στην ιστορία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων!

Ακατάσχετη αιμορραγία και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με πτώση πάνω από 5% για τους βασικούς δείκτες και την ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού ολιγόλεπτης διακοπής συναλλαγών, με τον S&P 500 να χάνει πάνω από 7% κατά το άνοιγμα και να εισέρχεται σε bear market.

Μία ημέρα πριν είχαν γραφτεί και επισήμως οι τίτλοι τέλους στο μακροβιότερο ράλι στην ιστορία της Wall Street, με απομάκρυνση 20% του Dow από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα ρευστότητας από την ομοσπονδιακή τράπεζα της Νέας Υόρκης(NY FED) δεν κατάφεραν να προσφέρουν στήριγμα στις αμερικανικές μετοχές, με τις αγορές σε κατάσταση πανικού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, που οδηγεί ολοταχώς σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία.

Ενδοσυνεδριακά ο Dow έχανε έως και 9% σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Κραχ και στην Ευρώπη, με τις ενέσεις ρευστότητας από την ΕΚΤ να μην κατευνάζουν τους επενδυτές, που απογοητεύθηκαν από την απόφαση της Κριστίν Λαγκάρντ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η βουτιά πάνω από 12% των μετοχών του κλάδου ψυχαγωγίας και ταξιδίων οδήγησαν σε πτώση 11% τον πανευρωπαϊκό STOXX 600.

Σε κατάρευση και οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να κάνει βουτιά 16,57%.

Βαθύ κόκκινο σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 του Λονδίνου να υποχωρεί 9,8% τον γερμανικό DAX να χάνει 12,2% και τον CAC-40 του Παρισιού να κλείνει με πτώση 12,28%.

Βουτιά 17% για τον FTSE MIB του Μιλάνου που επίσης σημείωσε τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες στην ιστορία του.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έκλεισε στις 538,55 μονάδες με τις απώλειες στο 10,61%.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει