Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ολόκληρη η ΠΝΠ για τα νέα μέτρα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19.

Στην ΠΝΠ περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού και συνοψίζονται ως εξής:

-Αναστολή καταβολής ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις.
-Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων.
-Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
-Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τόπου εργασίας.
-Άδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διευκολύνσεις.
-Αναβολή των συνεδριάσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).
-Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης.
-Θέματα συμβάσεων του υπουργείου Οικονομικών.
-Παράταση αναστολής καταβολής ΦΠΑ για πληγείσες επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία «Thomas Cook Group PLC».
-Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.
-Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών.
-Ρυθμίζονται ζητήματα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
-Παράταση ισχύος αδειών διαμονής, λόγω εξαιρετικών αναγκών.
-Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών έκτακτων προμηθειών για κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας.
-Προσωπικό κλάδων υγείας.
-Διάθεση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
-Διατάξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
-Ματαίωση παρελάσεων.
-Μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων.

Διαβάστε ολόκληρη την ΠΝΠ για τα έκτακτα μέτρα περί κορονοϊού εδώ

Νωρίτερα, την τελευταία του πνοή άφησε ο 66χρονος ο οποίος αποτελούσε το 9ο επιβεβαιωμένο περιστατικό κορονοϊού στην Ελλάδα, στις 03.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο 66χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από τις 2 Μαρτίου, καθώς εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας όταν επέστρεψε από την εκδρομή.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.»

Στα 99 έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν εχθές στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε  ο εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99 στη χώρα μας, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ένας 64χρονος στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More