Ενημέρωση με ένα κλικ

ΔΝΤ: Θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία ο κορονοϊός!

Ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των προβλέψεων επί τα χείρω!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως η ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού, θα επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία.

«Είναι πιθανό να υποβαθμίσουμε τις αναπτυξιακές μας προβλέψεις για τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Είναι σαφές ότι ο κοροναϊός θα έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη. Πολλά εξαρτώνται από την ταχύτητα ανάκαμψης της Κίνας και άλλων χωρών, τις επιπτώσεις στις εφοδιαστικές αλυσίες, αλλά και στο μέγεθος που ενδέχεται να επηρεασθούν άλλες χώρες», διευκρίνισε ο κ. Ράις.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είχε προλειάνει το έδαφος για υποβάθμιση των προβλέψεων, καθώς στο πλαίσιο των εργασιών του G20 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε τονίσει ότι:

«Η επιδημία του COVID-19 αναμένεται να επιβραδύνει την ανάπτυξη της Κίνας στο 5,6%, ρυθμούς 0,4% βραδύτερους σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Ιανουαρίου, αφαιρώντας και από την παγκόσμια ανάπτυξη 0,1%».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει