Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: Κατέθεσε αναλογιστική και μελέτη επάρκειας συντάξεων

Ξεκίνησε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου

Ξεκίνησε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».

Η επεξεργασία άρχισε, με την κατάθεση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, της αναλογιστικής μελέτης για το σύνολο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, και της μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών για την επάρκεια των συντάξεων.

Η κατάθεση αυτών των κειμένων «γίνεται για πρώτη φορά ιστορικά» και θα είναι άμεσα διαθέσιμες στους βουλευτές των επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Επιτροπών της Βουλής παρατήρησε ο κ. Βρούτσης.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή και προβλέπει μεταξύ άλλων, μειωμένη ποινή για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που επιθυμούν να εργαστούν, αυξάνεται ωστόσο η ποινή για τη «μαύρη εργασία» των συνταξιούχων, όσων δηλαδή εργάζονται και δεν το έχουν δηλώσει στον ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, περιλαμβάνει αλλαγές σε συντάξεις, εισφορές και εφάπαξ.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει αυξήσεις στις κύριες συντάξεις για όσους έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης, επιστροφή των περικοπών του 2016 σε επικουρικές, νέο ενιαίο πλαίσιο απονομής εφάπαξ σε όλους τους ασφαλισμένους και κατάργηση της διπλής εισφοράς για εργαζομένους με μπλοκάκι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει