Ενημέρωση με ένα κλικ

Γερμανία: «Φλερτάρει με την ύφεση» η οικονομία

«Πιστεύουμε ότι ο οικονομία θα συνεχίσει να φλερτάρει με την ύφεση το πρώτο εξάμηνο του έτους»

Επιδεινώνεται η κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, καθώς ακόμα ένα κακό «μαντάτο» έρχεται από τη χώρα και συγκεκριμένα για την οικονομία της, η κατάσταση της οποίας γίνεται όλο και χειρότερη.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η γερμανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη το τέταρτο τρίμηνο καθώς εξασθένησαν η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες, την ώρα που οι «Συντηρητικοί» της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είναι απασχολημένοι με να βρουν τον νέο τους ηγέτη.

Πτώση της βιομηχανίας

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία χάνει δυναμική, καθώς οι μεταποιητικές βιομηχανίες βρίσκονται σε ύφεση που προκάλεσε η μείωση των εξαγωγών ενώ ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα που προκάλεσε η δαπανηρή στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και εάν αυτά τα δύο στοιχεία συνεχίσουν να αποδυναμώνονται φέτος, ο κίνδυνος ύφεσης θα αυξηθεί.

«Πιστεύουμε ότι ο οικονομία θα συνεχίσει να φλερτάρει με την ύφεση το πρώτο εξάμηνο του έτους», ανέφερε σε έκθεσή του ο Άντριου Κένινγκχαμ από την «Capital Economics».

Ένα θετικό στοιχείο στα προκαταρκτικά στοιχεία ήταν η ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης τρίτου τριμήνου στο 0,2% από το 0,1% προηγουμένως.

Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,4% από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο ύστερα από αύξηση κατά 0,6% τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Αναλυτές σε έρευνα του «Reuters» ανέμεναν ανάπτυξη 0,1% σε τριμηνιαία βάση και 0,4% σε ετήσια βάση σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει