Ενημέρωση με ένα κλικ

Bloomberg: Εκτιμήσεις για αρνητικά επιτόκια στην Ελλάδα

«Η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει οριστικά»

Έπειτα από το ρεκόρ του δεκαετούς ομολόγου, το οποίο έπεσε κάτω από 1%, αναλυτές του Bloomberg κάνουν εκτιμήσεις για αρνητικά επιτόκια στην Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι αναλυτές σημειώνουν -με νόημα- ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει οριστικά και υπογραμμίζουν αναφερόμενοι στα ομόλογα ότι «ακόμα και αν έπεφταν στο 0% οι εξάπλωση της απόδοσης θα ήταν από τα ιστορικά χαμηλά».

Χαρακτηριστικά οι αναλυτές του Bloomberg γράφουν μεταξύ άλλων πως:

«Η χθεσινή επέκταση των ελληνογερμανικών ομολόγων δείχνει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει οριστικά. Το χθεσινό ρεκόρ των ιταλικών ομολόγων που επανήλθαν στα επίπεδα της άνοιξης του 2018, κατέρριψαν τα ελληνικά ομόλογα με ένα ακόμα πιο ιστορικό ρεκόρ». Επίσης, προσθέτουν πως «η ύπαρξη του ευρώ δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί»

Η Lew Echos με τη σειρά της υποστηρίζει: «Το φράγμα του 1% έσπασε το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί… Η Ελλάδα, της οποίας το χρέος εξακολουθεί να είναι στην κατηγορία των «σκουπιδιών», στη φρασεολογία των χρηματιστών, μόλις είδε το δεκαετές ομόλογό της να κινείται κάτω από το συμβολικό του 1%. Σημειώνεται ότι, η εν λόγω χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού το 2012, αποκομμένη επί οκτώ χρόνια από τις διεθνείς αγορές. Η πορεία των ελληνικών ομολόγων ακολουθεί πλέον την τάση στην αγορά της Ευρωζώνης. Ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα εξηγείται από το ευρύτερο περιβάλλον χαμηλού επιτοκίου».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει