Ενημέρωση με ένα κλικ

«Γίγαντας εν υπνώσει» το Υπερταμείο – Θα αξιοποιήσει κρατική περιουσία αξίας 5,3 δισ. ευρώ

Ένας «γίγαντας εν υπνώσει» είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ή αλλιώς Υπερταμείο που συστάθηκε μετά από απαίτηση των δανειστών για να αξιοποιήσει τον δημόσιο πλούτο.

Στο χαρτοφυλάκιό της εκτός από το ΤΑΙΠΕΔ που προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις βρίσκονται περιουσιακά assets 5,5 δισ. ευρώ που ανήκουν σε 14 εμβληματικές ΔΕΚΟ με 35.000 εργαζομένους. Μεταξύ αυτών είναι επιχειρήσεις-«διαμάντια» αλλά και υποεπενδεδυμένοι όμιλοι που έχουν χάσει εδώ και καιρό το τρένο της τεχνολογίας.

Το στοίχημα ανάταξης αυτών των εταιρειών για τη διοίκηση του Υπερταμείου είναι μεγάλο. Απώτερος στόχος, αναφέρει στο «Βήμα» η διευθύνουσα σύμβουλος κυρία Ράνια Αικατερινάρη, είναι οι θυγατρικές να ξοδεύουν λιγότερα και να παράγουν περισσότερα ώστε να αποδίδουν υψηλότερα μερίσματα στο Δημόσιο.

Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων προχωρεί ο διαγωνισμός για το «Ελ. Βενιζέλος» και η αξιοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ραφήνας, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Πάτρας και Ηρακλείου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει