Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταϊκούρας: Με γοργά βήματα η ανασυγκρότηση της χώρας

«Η κάλυψη του επενδυτικού κενού προϋπόθεση για διατηρήσιμη ανάπτυξη»

Την ικανοποίησή του για τη σθεναρή στάση της Γαλλίας στα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στις γεωπολιτικές εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην ομιλία του στο Παρίσι, κηρύσσοντας την έναρξη του ελληνογαλλικού επενδυτικού φόρουμ, ο κ. Σταϊκούρας σύμφωνα με το dimosio.gr τόνισε ότι η οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης θέτει τις βάσεις για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, δηλαδή το επενδυτικό κενό.

Κοινή πρόθεση Γαλλίας και Ελλάδας η εντατικοποίηση των γαλλικών επιχειρήσεων στη Ελλάδα και ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός.

Είναι γνωστό ότι η Γαλλία και η Ελλάδα συνδέονται με βαθιές, μακρόχρονες, πολυεπίπεδες, φιλικές, ιστορικές, πολιτιστικές, οικονομικές, διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις, σχέσεις που αποδεικνύονται ανθεκτικές μέσα στο χρόνο, υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, από το βήμα του ελληνογαλλικού φόρουμ με θέμα «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται», μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του, Μπρούνο Λε Μερ.

«Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα, σε δύσκολες για εμάς περιόδους», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτή τη στήριξη σας ευχαριστούμε».

Κάνοντας έναν απολογισμό για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τιμώντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και έχοντας επίγνωση της εμπιστοσύνης που μας δείξατε, προχωρά.

Κάνει ιεραρχημένα, σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της χώρας, με πολιτικές που έχουν αναπτυξιακή διάσταση και συνδυάζουν, επιτυχώς, την οικονομική αποδοτικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Προχωρά, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για να καταστήσουμε την Ελλάδα, το ταχύτερο δυνατόν, μια πλήρως κανονική, ευρωπαϊκή, δυτικού τύπου οικονομία. Μία χώρα που θα αποτελεί στρατηγικό παράγοντα στη Νοτιανατολική Ευρώπη».

Διαβάστε περισσότερα στο: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει