Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα γέννησης: Τι αποφασίστηκε για τα εισοδηματικά κριτήρια

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα γέννησης ήταν από τα θέματα που κυριάρχησαν στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, το οποίο και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια με το όριο στα 70.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν οι πολύ πλούσιοι, όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, καθώς πρόκειται για μέτρο δημογραφικής πολιτικής. Σημειώνεται ότι το επίδομα που θα χορηγείται από το 2020 θα είναι ύψους 2.000 ευρώ.

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με πηγές.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα- αρχής γενομένης από το επίδομα θέρμανσης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην οικονομία και κυρίως για το κοινωνικό μέρισμα. Με βάση την τελική εικόνα θα καλυφθούν πάνω από 300.000 οικογένειες,ενώ το ποσό φθάνει στα 215 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κοινωνική πρωτοβουλία τυγχάνει της στήριξης πολιτικών δυνάμεων πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και για αυτό το νομοσχέδιο αφορά στον σεβασμό στον δημόσιο χώρο».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει