Από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΕΒ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον επιχειρηματικό κόσμο από το βήμα του ΣΕΒ για την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης να στηρίξει τη βιομηχανία.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συζήτηση που είχαν στο πάνελ, ζήτησε ξακάθαρες απαντήσεις από τον πρωθυπουργό αν προτίθεται να στηρίξει τον μεταποιητικό τομέα στην προσπάθεια για τη μετάβασή του, στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κάλεσε το ΣΕΒ σε μια Συμφωνία Αλήθειας. «Εμείς μειώνουμε τους φόρους στις επιχειρήσεις, απλοποιούμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα μειώσουμε τις επιβαρύνσεις στη μισθωτή εργασίας, ξεκινώντας από την εισφορά αλληλεγγύης και τις εργοδοτικές εισφορές, και βοηθούμε στη ρευστότητα κάνουμε παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα και αξιοποιώντας καλύτερα το ΕΣΠΑ» είπε και προσέθεσε: «Οι δικές υποχρεώσεις είναι να μεγαλώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, είτε μόνες είτε με συγχωνεύσεις να υπάρξουν εταιρικά σχήματα και συνεργασίες επιχειρήσεων και επίσης είναι επιβεβλημένο να επενδύσετε σε ανθρώπινο δυναμικό».

«Θα δώσουμε έμφαση στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, διότι το τελευταίο το οποίο θέλω είναι να χάνουμε ανθρώπους από ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό όχι επειδή δεν έχουν δουλειά στην Ελλάδα αλλά επειδή το διαθέσιμο εισόδημα μετά φόρων και εισφορών κάνει την απασχόληση στην Ελλάδα μη ελκυστική» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.