Στις 29 Ιουλίου η δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων για ιδιώτες και θεσμικούς
Το Ελληνικό Δημόσιο ανοίγει τη διαδικασία δημόσιας εγγραφής για φυσικά πρόσωπα με ανώτατο όριο αγοράς τα 15.000 ευρώ ανά επενδυτή.
Μία νέα ευκαιρία για επενδύσεις σε κρατικούς τίτλους προσφέρει το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων. Η διαδικασία περιλαμβάνει δημοπρασία στην οποία θα συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές, ενώ η ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί για την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026.
Πέρα από τη θεσμική δημοπρασία, δίνεται η δυνατότητα και σε ιδιώτες να αποκτήσουν τους συγκεκριμένους τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 έως και την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να προμηθευτεί τίτλους ονομαστικής αξίας έως 15.000 ευρώ, με την τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται βάσει της σταθμισμένης μέσης τιμής των επιτυχουσών ανταγωνιστικών προσφορών.
Για τη συμμετοχή στη διαδικασία μέσω Τραπεζών ή Χρηματιστηριακών εταιριών, είναι απαραίτητη η καταχώρηση των τίτλων σε μερίδα του Σ.Α.Τ. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ. για την ολοκλήρωση της εγγραφής.