Ενημέρωση με ένα κλικ

Έως 1.000 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα φέτος

Τους δικαιούχους του φετινού μερίσματος ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και θα εξειδικεύσει εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εισοδηματική τους ενίσχυση.

Συνολικά, κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ ενώ δρομολογούνται οι πληρωμές των δικαιούχων για επίδομα θέρμανσης (68 εκατ. ευρώ) και οι επιστροφές φόρου στις επιχειρήσεις (138 εκατ. ευρώ) μετά την εφάπαξ μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 95%.

Τα σενάρια για μια εφάπαξ μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως ανέφεραν άλλωστε πηγές του οικονομικού επιτελείου τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες επέμεναν να μιλούν για ενίσχυση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όμως, άνοιξε παράθυρο μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης «νωρίτερα από το 2021» όπως δήλωσε το Σάββατο (στον Σκάι) ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τους υπουργούς του να υπενθυμίζουν την κυβερνητική δέσμευση για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος σε ορίζοντα τετραετίας.

Αλλαγές έρχονται και στη λεγόμενη «13η σύνταξη». Ο υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα τη δημοσιονομική πολιτική Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε (στα ΝΕΑ) ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα επαναληφθεί η καταβολή της 13ης σύνταξης και το 2020 όπως έγινε το 2019, πως το κονδύλι των 908 εκατ. ευρώ «θα χρησιμοποιηθεί όλο για τους συνταξιούχους με τρόπο που θα προσδιοριστεί στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας στους επόμενους μήνες. Τα χρήματα υπάρχουν».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει