Ενημέρωση με ένα κλικ

Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στις τιμές στο ρεύμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τις επόμενες μέρες να αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα παρθούν στις τιμές στο ρεύμα.

Στην σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα αλλά και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για την πορεία των ελέγχων της ΡΑΑΕΥ η οποία το τελευταίο διάστημα παρακολουθεί στενά τις υψηλές ημερήσιες διακυμάνσεις των τιμών στο ρεύμα στη χονδρεμπορική αγορά.

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων ελέγχει μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας όλες τις προσφορές που υποβάλλουν οι ηλεκτροπαραγωγοί προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν περιπτώσεις πιθανής κερδοσκοπίας.

Τι εξετάζει το Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στο τραπέζι εκτός από την φορολόγηση των υπερκερδών βρίσκεται η επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο που εισάγεται στην Ελλάδα ή ακόμη και η επαναφορά του μηχανισμού ανάκτησης εσόδων με την εφαρμογή πλαφόν ανά τεχνολογία ώστε τα πλενονάζοντα έσοδα να διατεθούν υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης για να διανέμονται στους καταναλωτές με την μορφή επιδοτήσεων.

Στελέχη του ΥΠΕΝ αρνούνται ότι θα επιστρέψουμε στο καθεστώς των επιδοτήσεων ωστόσο ενδεικτική της κυβερνητικής στάσης είναι η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι :

«εάν προκύψει ανάγκη στήριξης των πολιτών ή των επιχειρήσεων σε ενδεχόμενο υπέρμετρων αυξήσεων στο ρεύμα, το κράτος θα είναι εδώ» προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

Οι ακραίες διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς βρίσκονται όμως στο στόχαστρο και της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας η οποία από την περασμένη Πέμπτη έχει θέση στο μικροσκόπιο τις προσφορές των ηλεκτροπαραγωγών προκειμένου να τεκμηριώσει πώς αυτές δομούνται και να ελεγχθούν τυχόν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει