Ενημέρωση με ένα κλικ

Νομοθετική παρέμβαση για τις «απλησίαστες» τιμές στα εισιτήρια πλοίων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας  ζητά την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την καταπολέμηση των απλησίαστων τιμών στα ακτοπολοικά εισιτήρια, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης.

‘Ηδη,  έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις περίεργων αυξήσεων κι έπεται συνέχεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα ταχύπλοα, ενώ όσοι σχεδιάζουν διακοπές από νησί σε νησί, θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς ακόμα και ένα  θα χρειαστούν πολλοί από τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού μόνο και μόνο για να καλύψουν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όταν μια τετραμελή οικογένεια χρειάζεται πάνω απο 880 ευρώ για να ταξιδέψει έως τη Ρόδο με καμπίνα, ενώ οικογένεια για να πάει στη Σαντορίνη πέρυσι πλήρωσε 440 ευρώ και φέτος πλησιάζει τα 500 ευρώ

Για παράδειγμα,  το εισιτήριο Πειραιάς – Μύκονος έχει αυξηθεί 11,76% κατά μέσο όρο, ενώ με το συμβατικό καταγράφεται μείωση 5,25%.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 668d569257190689d1023982b1978a8e_XL-1024x679.jpg

Τρελό «πάρτι» έχει στηθεί στις μετακινήσεις από νησί σε νησί. Στη γραμμή Νάξος- Πάρος, το εισιτήριο με ταχύπλοο έχει αυξηθεί κατά 32,80%! 

Το αποκορύφωμα; Στα 59 ευρώ το εισιτήριο από Πάρο για Σαντορίνη που είναι μια απόσταση 44 μιλίων, η ίδια τιμή και από Πάρο για Μύκονο που η απόσταση είναι στα 24 μίλια.

Το κερασάκι στην τούρτα; Οι μεγάλες διαφορές τιμών, για τις ίδιες γραμμές, ανάλογα με το ποια μέρα ή ώρα θέλει να ταξιδέψει κανείς. Όταν στη γραμμή υπάρχει μόνο το πλοίο μιας εταιρίας, το εισιτήριο «σκαρφαλώνει» στα ύψη, ενώ όταν μπαίνει και πλοίο δεύτερης εταιρίας, ως δια μαγείας το εισιτήριο «προσγειώνεται».

Π.χ. Πειραιάς- Μύκονος, τη μια μέρα 84,70 ευρώ με ένα ταχύπλοο στη γραμμή. Την επόμενη μέρα στα 70 ευρώ, επειδή προστέθηκε πλοίο άλλης εταιρίας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει