Ενημέρωση με ένα κλικ

Τουρισμός για Όλους: Nέο voucher χειμερινών διακοπών αξίας 150 ευρώ

Μια νέα κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τέλη Νοεμβρίου για νέα voucher αξίας 150 ευρώ, με στόχο να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση αντιστοιχούν σε πάνω από 100.000 δικαιούχους και θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς του Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Vouchers.gov, όπου θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Όπως διευκρινίστηκε, τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Ο υπουργός Τουρισμού είπε πως «μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ από τουριστικές εισπράξεις. Τον Σεπτέμβριο είχαμε 11% αύξηση στη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, που ήταν η χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό», λέγοντας ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αφίξεις και στα περιφερειακά αεροδρόμια.

«Με σκληρή δουλειά επεκτείναμε την τουριστική περίοδο. Βλέπετε πως συνεχίζουν να έρχονται τουρίστες. Στολίζουμε την Αθήνα για τα Χριστούγεννα και έρχονται ακόμη επισκέπτες στην Αθήνα για να κάνουν μπάνιο στην “αθηναϊκή Ριβιέρα”», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει