Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα 200 ευρώ τον μήνα για 12 μήνες με γρήγορη αίτηση – Οι δικαιούχοι

Εκτός από την επιταγή ακρίβειας που αναμένεται να πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα, οι μακροχρόνια άνεργοι -υπό προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω- μπορούν να διεκδικήσουν μια νέα οικονομική ενίσχυση. Υποβάλλοντας την αίτησή τους, μπορούν να έχουν επίδομα 200 ευρώ τον μήνα στον τραπεζικό τους λογαριασμό για διάστημα ενός χρόνου.

Θα χρειαστούν μόλις δύο δικαιολογητικά και τα στοιχεία τους, όπως ΑΜΚΑ και ταυτότητα, και με μια πολύ απλή διαδικασία μπορούν να διεκπεραιώσουν άμεσα ό,τι ζητείται από τη ΔΥΠΑ (π.ΟΑΕΔ).

Ποιοι όμως δικαιούνται το εν λόγω επίδομα, το οποίο είναι μόνον για 12 μήνες, δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται;

Επίδομα 200 ευρώ: Οι δικαιούχοι
Το επίδομα αφορά μακροχρόνια άνεργους από 20 έως 66 ετών, των οποίων έχει λήξει η τακτική επιδότηση και δεν πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος).

Πού κάνετε αίτηση για το επίδομα 200 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσίας δυο (2) μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:

Aυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους
Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services
Μέσω των ΚΕΠ
Επίδομα 200 ευρώ: Τα δικαιολογητικά
Τα δύο δικαιολογητικά που πρέπει να «τρέξετε» είναι τα εξής δύο:

Αίτηση του δικαιούχου προς την Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του ή της τελευταίας επιδότησης αυτού.
Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προ-προηγούμενου της άσκησης φορολογικού έτους, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή ΚΕΠ, ή απλή φωτοτυπία του ως άνω εκκαθαριστικού σημειώματος, που συνοδεύεται από την υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1589/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των δηλούμενων σε αυτό στοιχείων ή εκτύπωση του προαναφερθέντος εκκαθαριστικού σημειώματος που χορηγείται μέσω του συστήματος TAXISNET, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του.
Θα χρειαστείτε επίσης μία υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου (μπορείτε να τη βγάλετε εύκολα μέσω gov.gr) η οποία είναι συνημμένη στη σχετική αίτηση, όπου βεβαιώνονται τα παρακάτω:

ότι έλαβε γνώση των χρονικών διαστημάτων της υποχρεωτικής του εμφάνισης στον ΟΑΕΔ.
ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία για τους λόγους απώλειας της ιδιότητας του ανέργου εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του μήνα επιδότησης.
ότι έλαβε γνώση ότι μετά την άρση του λόγου αναστολής και για να συνεχιστεί η επιδότησή του, οφείλει να παρουσιαστεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού το αργότερο μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία άρσης του λόγου αναστολής.
ότι υποχρεούται να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κλήση της αρμόδιας Υπηρεσίας για αυτοπρόσωπη εμφάνισή του εντός της προθεσμίας που θα του ορίζει.
ότι υποχρεούται σε περίπτωση αλλαγής του τόπου κατοικίας ή διαμονής του, να το δηλώσει στην αρμόδια Υπηρεσία.
ότι όσα δικαιολογητικά καταθέτει σε φωτοαντίγραφα είναι ακριβή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα.
Τέλος, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν:

Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο κ.λ.π.)
Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει