Ενημέρωση με ένα κλικ

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέες επιδοτήσεις με κλίμακες – Τι αλλάζει στα ποσά

Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο κι τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολο της τεράστιας αυτής αύξησης», είπε ο κ. Σκρέκας στο MEGA.

Αναφερόμενος στους λογαριασμούς ρεύματος τόνισε ότι θα συνεχίσει η επιδότηση σε όλους τους λογαριασμούς και σε όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και σε όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες.




«Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον. Είναι εφικτό γιατί ο ΔΕΔΗΕ έχει συγκριτικά στοιχεία και έτσι θα μπορούμε να συγκρίνουμε την φετινή με την περσινή περίοδο», ανέφερε ο υπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει