Ενημέρωση με ένα κλικ

Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα

Περιθώριο περίπου δύο μηνών, έως τις 30 Ιουνίου 2022, θα έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για να δηλώσουν τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά, χωρίς να επιβαρυνθούν με τσουχτερά πρόστιμα και προσαυξήσεις. Η πλατφόρμα άνοιξε και πάλι σήμερα. 

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου θα μπορεί με τους κωδικούς που έχει για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του TAXISnet να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr και να δηλώνει υπεύθυνα στον οικείο δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και δεν ηλεκτροδοτείται ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη. Το εμβαδόν που θα δηλώνεται θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9. Επιπλέον, θα πρέπει να δηλώνεται και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στον δήμο.

Οι δηλώσεις αυτές θα διαβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου δήμου για επεξεργασία και υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ ή δημοτικών τελών, για το αποτέλεσμα του οποίου θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης.
Η ρύθμιση καλύπτει:
– Επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς.
– Επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ για την υποβολή τους σε δημοτική φορολογία.
– Επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ.
Η ρύθμιση αφορά:
– Ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον δήμο.
– Όσους ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει