Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα!

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την καταβολή μποναμά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, έπειτα και από τις εξαγγελίες  του πρωθυπουργού την περασμένη Τετάρτη από το βήμα της Βουλή.

Τα επιδόματα θα δοθούν πριν από τις γιορτές όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης: «Λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά της ενέργειας και της πρόσθετης επιβάρυνσης στα νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός  αποφάσισε να προχωρήσει στις πρόσθετες παροχές και είναι πραγματικά στο όριο αντοχών του προϋπολογισμού» είπε στον Σκάι.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι αποφασίστηκε να το λάβουν οι υγειονομικοί που σηκώνουν το βάρος της κρίσης του κορονοϊού, οι μικροσυνταχιούχοι που πιέζονται και οι ΑμεΑ. «Στα επιδόματα που θα δοθούν τώρα, πριν από τα Χριστούγεννα, είναι και η διπλή καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αφορά στους ανθρώπους εκείνους που είναι οι φτωχότεροι μέσα στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα λάβουν το επίδομα και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, επισήμανε ότι οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν αυτή την εβδομάδα με νομοθετική πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων, Εργασίας και Οικονομικών. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το επίδομα θα υπολογιστεί με βάση την κύρια σύνταξη κι όχι την επικουρική.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει