Ενημέρωση με ένα κλικ

Χριστουγεννιάτικο μέρισμα – Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και πότε θα καταβληθεί

“Ανάσα” σε χιλιάδες ευάλωτους πολίτες δίνει η Κυβέρνηση, καταβάλλοντας έκτακτο δώρο Χριστουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζομένους στην υγεία και Άτομα με Αναπηρία. Σε περίπου 830.000 ανέρχονται οι απόμαχοι της δουλειάς που θα λάβουν τον φετινό χριστουγεννιάτικο μποναμά.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι συνταξιούχοι Το ύψος της ενίσχυσης θα αγγίξει τα 250 ευρώ, ενώ θα προβλέπεται η καταβολή επιπλέον 50 ευρώ για τα εξαρτώμενα μέλη.

Η έκτακτη παροχή θα καταβληθεί σε ευάλωτους συνταξιούχους που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, μικρότερη από το ποσό των 200.000 ευρώ. Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου και το κόστος της ανέρχεται σε 210 εκατ. ευρώ. Ειδικό έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων θα λάβουν και Άτομα με Αναπηρία.

Δικαιούχοι θα είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Το ύψος της ενίσχυσης θα ανέλθει σε 250 ευρώ για περίπου 173.000 δικαιούχους. Και αυτή η παροχή θα καταβληθεί λίγο πριν εμπνεύσει το έτος. Το κόστος του μέτρου ανέρχεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

Ζεστό χρήμα θα λάβουν και οι μάχιμοι γιατροί και νοσηλευτές που παλεύουν καθημερινά με την πανδημία. Η παροχή, που θα καταβληθεί σε περίπου 100.000 υγειονομικούς, θα είναι ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου. Η παροχή αφορά υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ και το κόστος του μετρου αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει