Ενημέρωση με ένα κλικ

Πότε θα φανούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος!

Στους έναντι ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που εκδίδονται από χθες θα αποτυπώνονται οι επιδοτήσεις της κατανάλωσης ρεύματος που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Αυτό αναφέρεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τις ενισχύσεις που αφορούν στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, σωρηδόν φτάνουν στα νοικοκυριά οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν τις καταναλώσεις του καλοκαιριού. Οι αυξήσεις της κιλοβατώρας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης αλλά και της μεγαλύτερης χρήσης των κλιματιστικών τη θερινή περίοδο προκάλεσαν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Οι επιδοτήσεις που θα περνούν σταδιακά και με αναδρομική ισχύ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μετριάσουν τις επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την επιχορήγηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, που συμπεριλαμβάνουν ρήτρες αναπροσαρμογής, σχετιζόμενες με τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για τον μήνα Σεπτέμβριο στο ποσό των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ΜWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για τον μήνα Οκτώβριο στο ποσό των εξήντα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ΜWh), ενώ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έκαστο, η επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ΜWh).

Για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, που συμπεριλαμβάνουν ρήτρες αναπροσαρμογής, σχετιζόμενες με τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), η μηνιαία επιδότηση για τον μήνα Σεπτέμβριο, ορίζεται στο ποσό των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για τον μήνα Οκτώβριο στο ποσό των 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ΜWh) ενώ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έκαστο, η επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ΜWh).

Για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν συμπεριλαμβάνουν ρήτρες αναπροσαρμογής, σχετιζόμενες με τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για έκαστο μήνα της περιόδου εφαρμογής του μέτρου της παρούσας, στο ποσό των 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ΜWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει