Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα 800 ευρώ: Μέχρι σήμερα η προθεσμία αιτήσεων

Μέχρι και σήμερα έχουν προθεσμία οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το δεύτερο εθνικό lockdown, το οποίο είναι σε ισχύ, για να υποβάλουν τις διαδικτυακές αιτήσεις τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για το επίδομα ύψους ως 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή, έως σήμερα,  7 Δεκεμβρίου 2020 μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση που τους αναλογεί.

Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2020, όμως, μπορούν οι εργοδότες πληττόμενων επιχειρήσεων να υποβάλουν τις δηλώσεις εργαζόμενων, των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή.

Τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κυμαίνονται από 587 έως 800 ευρώ, ανάλογα με τις ημέρες που οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή και η πληρωμή αναμένεται να έχει γίνει έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ πραγματοποιείται σε δύο φάσεις.

Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ στόχος είναι να έχουν αρχίσει να βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη, οι πληρωμές των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή λόγω των περιοριστικών μέτρων, έχουν αρχίσει από τις 28 Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει