Ενημέρωση με ένα κλικ

15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις – Πότε θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις

Συνεχίζονται διαδικασίες ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με έμψυχο δυναμικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικότερα, το ΓΕΕΘΑ, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη αναφορικά με την πρόσληψη στις Ένοπλες Δυνάμεις 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επίσπευσε τις διαδικασίες. Προκειμένου μέχρι το τέλος του 2020 να έχουν εκδοθεί οι αρχικές προκηρύξεις και στις αρχές του 2021 να καταταχθούν οι πρώτοι 1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και 1.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) (600 στον Στρατό, 200 στο Πολεμικό Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία).

Παράλληλα, προτάθηκε η τροποποίηση του ορίου ηλικίας όσων ΟΒΑ επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠΟΠ (31ο αντί 28ο έτος). Αλλά και επιπλέον μοριοδότηση για την επιλογή τους ως ΕΠΟΠ. Με την ρύθμιση αυτή, οι ΕΔ κερδίζουν την ένταξη στον υπ’ όψη θεσμό προσωπικού το οποίο είναι ήδη εκπαιδευμένο και επιχειρησιακά έτοιμο.

Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για την πρόσληψη τόσο των ΕΠΟΠ όσο και των ΟΒΑ έχουν ήδη υπογραφεί και δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Προωθείται σε τελικό στάδιο η υπογραφή και δημοσίευση των σχεδίων νόμου για την τροποποίηση κριτηρίων πρόσληψης.

Οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του νέου προσωπικού αναμένεται να δημοσιευτούν εντός του Δεκεμβρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει