Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις με προκαταβολή εφάπαξ

Δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, στο Θέμα 104,6.

Αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή μέρους του εφάπαξ, προανήγγειλε στον Θέμα 104,6 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Ο ίδιος ανέφερε:

«Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας καθοριστικός. Στις 9 Ιουλίου, 250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα έχουν τα αναδρομικά των οκτώ μηνών τους, όπως είχαμε δεσμευτεί».

«Καταργούμε την αντισυνταγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του νόμου Κατρούγκαλου και δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα χρήματα που δικαιούνται και που τους ανήκουν».

Πρόσθεσε επίσης:

«Στα μέσα Ιουλίου ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση, την ψηφιακή σύνταξη “Άτλας”, η οποία ήδη λειτουργεί ήδη πιλοτικά και είμαστε στις τελευταίες διευθετήσεις». Ακόμη, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι στο τέλος του Ιουλίου «για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μετά την υλοποίηση του e-EΦΚΑ και την ενοποίηση όλων των φορέων απονομής συντάξεων, 1.250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα πάρουν την επικουρική τους νωρίτερα, περίπου δέκα μέρες νωρίτερα και την ίδια μέρα που θα πάρουν και τις κύριες».

Όσον αφορά τις προσωρινές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι θα υπάρξει αύξηση της από 50% στο 80%. Ως προς το εφάπαξ, ο ίδιος ανέφερε:

«Όπως γνωρίζουμε, ποτέ δεν προβλεπόταν προκαταβολή για το εφάπαξ. Τώρα με νομοθετική παρέμβαση που έρχεται το επόμενο διάστημα (πιθανώς μέσα στον Ιούλιο), δίνουμε για πρώτη φορά προκαταβολή στους φορείς απονομής των ταμείων σε ένα ποσοστό που θα ορίσουμε με υπουργική απόφαση».

Το «Έθνος της Κυριακής», τοποθετείται επί του θέματος, αναφέροντας ότι το νοµοσχέδιο το οποίο προωθεί ο υπουργός Εργασίας δεν αποκλείεται να κατατεθεί σε δηµόσια διαβούλευση ακόµη και εντός της εβδομάδας, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, στο νομοσχέδιο θα συµπεριλαμβάνονται οι εξής ρυθμίσεις:

-Νέα αναδρομικά για όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από τον Μάιο του 2016 κι’έπειτα, με αύξηση σε 80% από 50% του συντελεστή υπολογισμού του ποσού.

-Χορήγηση προκαταβολής του εφάπαξ βοηθήματος αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης για τη χορήγηση της κύριας σύνταξης.

-Άρση της ισχύουσας απαγορεύσεως, η οποία μπλοκάρει τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης στους απασχολούμενους συνταξιούχους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει