Ενημέρωση με ένα κλικ

Η διαδικασία για την απόκτηση έκτακτου επιδόματος για ελεύθερους επαγγελματίες

Καταβολή έκτακτου επιδόματος αναμένεται εκ νέου, τον Μάιο, για 500.000 δικαιούχους. 

Καταβολή έκτακτου επιδόματος αναμένεται εκ νέου, τον Μάιο, για 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Παρά το γεγονός ότι το νέο επίδομα αποτελεί συνέχεια του επιδόματος ύψους 800 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε σε χιλιάδες μισθωτούς, επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις στο διάστημα από τις 16 Μαρτίου έως την 30η Απριλίου, το νέο επίδομα θα διαμορφώνεται στα 533 ευρώ αφορώντας μόνο τον μήνα Μάιο.

Η διαδικασία για την λήψη του επιδόματος των 533 ευρώ θα γίνει μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybussinesssupport.gr, όπως ίσχυσε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν ορίζονται ημερομηνίες για την είσοδο στην πλατφόρμα και την υποβολή της αίτησης.

Παρόλα αυτά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους για το επίδομα μέχρι τα τέλη Μαΐου, όπως ακριβώς και οι εργαζόμενοι κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων.

Δικαιούχοι του επιδόματος ορίζονται επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι απασχολούν από 1 έως 20 άτομα προσωπικό, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς προσωπικό, όπως είχε εισηγηθεί προ ημερών η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει