Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΕΑ: Λήψη άμεσων μέτρων για αποφυγή των «λουκέτων»

«Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έκαναν Πάσχα χωρίς τα 800 ευρώ»

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ζητάει την άμεση λήψη μέτρων για να αποφευχθούν τα «λουκέτα» και οι απώλειες θέσεων εργασίας, μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι είναι θετικά, αλλά αποτελούν μέτρα – «ασπιρίνη», ενώ τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έκαναν Πάσχα χωρίς τα 800 ευρώ».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα και την επιστροφή σε μίας μορφής κανονικότητα, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι χρειάζεται πρόληψη και όχι θεραπεία, προβλέποντας ότι αν δεν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, πολλές επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν και παράλληλα θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Με τις επιχειρήσεις να παραμένουν για 1,5 μήνα κλειστές, και οι περισσότερες εξ αυτών να είναι ήδη λαβωμένες από την 10ετή κρίση, όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, επιβάλλεται:

  • να δοθούν κεφάλαια κίνησης
  • να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, καθώς και
  • να μειωθεί η προκαταβολή φόρου κατά τουλάχιστον 50%
  • όπως και η φορολογία στις επιχειρήσεις από το 24% τουλάχιστον στο 20%.

Σημείωσε ακόμη ότι χρειάζεται εκπαίδευση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών για τα υγειονομικά μέτρα της επόμενης μέρας, με το ΕΕΑ να προετοιμάζει ήδη σχετικές ενημερωτικές δράσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει