Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: Σήμερα η απόφαση για 160.000 νέους δικαιούχους των 800 ευρώ

«Προς υπογραφή είναι η υπουργική απόφαση με την οποία επεκτείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε 160.000 νέους δικαιούχους», όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Θα βγει στην Εφημερίδας της Κυβέρνησης και αμέσως αρχίζουν να ενεργοποιούνται οι διαδικασίες στην πλατφόρμα της Εργάνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την απόφαση που αναμένεται για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας θα σεβαστούν απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις.

«Έτσι και τώρα, θα σεβαστούμε απόλυτα την οποιαδήποτε δικαστική απόφαση και η όποια καταβολή των χρημάτων θα γίνει στη βάση της οικονομικής και δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας. Είμαστε μία ευνομούμενη χώρα, που σέβεται τη δικαιοσύνη. Δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτήν την αρχή, το αποδείξαμε και με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με την οποία κλείσαμε για πάντα τις αντισυνταγματικότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Κατρούγκαλου» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τους μακροχρόνια ανέργους δείχνει την ευαισθησία της κυβέρνησης γι’ αυτούς τους πολίτες.

«Πρόκειται για 168.000 μακροχρόνια ανέργους. Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ξεκινήσει, αφού γίνει η υποβολή για το ΙΒΑΝ από τις 23 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου. Όσοι υποβάλλουν αίτημα στην πλατφόρμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) από τις 23 Απριλίου μέχρι και τις 3 Μαΐου, θα λάβουν, μετά από δύο ημέρες, τα 400 ευρώ» διευκρίνισε.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, είναι σημαντικό να είναι σωστό το IBAN ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει