Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες που απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων

Πρόστιμο, ύψους 1.200 ευρώ, σε εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στην ΕΡΤ, θα εκδοθεί από μέρα σε μέρα υπουργική απόφαση, στην οποία θα ενσωματώνονται κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες, καθώς και γι΄αυτούς που παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά.

Το νέο πρόστιμο θα επιβάλλεται οριζόντια για την περίοδο κατά την οποία ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης και θα υπολογίζεται ανά εργαζόμενο που εργάζεται παρότι είναι σε αναστολή.

«Στις περιπτώσεις αυτές, θα επιβάλλεται πρόστιμο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο είναι 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια της αναστολής σύμβασης εργασίας, ο εργαζόμενος δεν παρέχει εργασία και ο εργοδότης δεν καταβάλλει μισθό. Οι εργοδότες μπορούν να αναστέλλουν τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων που είχαν την 21η Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει