Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι ΚΥΑ για την αγορά εργασίας – Τα έντυπα που θα συμπληρώσουν οι εργοδότες

Τις δύο υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν το νέο, έκτακτο πλαίσιο στην αγορά εργασίας αποκαλύπτει σήμερα το DIMOSIO.GR.

Οι υπουργικές αποφάσεις περιγράφουν τις υποχρεώσεις των εργοδοτών που κάνουν χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων λόγω κορονοϊού, αλλά και τα νέα όπλα που βάζουν στη φαρέτρα τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό…στραγγαλισμό λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευθούν σύντομα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το 10% θα εργάζεται με τηλεργασία

Στην πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει τον αριθμό των εργαζόμενων που μπορούν να απασχοληθούν με την μορφή τηλεργασίας όταν έχει γίνει αναστολή των συμβάσεων.

Έτσι, σύμφωνα με την ΚΥΑ, για την κάλυψη των πρόσκαιρων αυτών αναγκών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ’ ανώτατο όριο μέχρι 10% των εργαζομένων που τελούν σε αναστολή.

Φυσικά, οι εργοδότες που κάνουν χρήση της ανωτέρω ρύθμισης, υποχρεούνται, για όσο χρόνο κάνουν χρήση του μέτρου να διατηρήσουν, τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, δηλαδή τους ίδιους εργαζόμενους και με τους ίδιους όρους εργασίας, που σημαίνει ότι για τους εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης του παρόντος, απαγορεύεται ρητά να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας για το σύνολο του προσωπικού τους και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρείται η λύση σύμβασης εργασίας με οικειοθελή αποχώρηση και η λύση σύμβασης ένεκα συνταξιοδότησης.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει