Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποιοι δικαιούνται άδεια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και με βάση τη νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες, γονείς αλλά και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδειες ειδικού σκοπού ή να εργάζονται από το σπίτι.

Με βάση τις νέες συνθήκες δικαιούνται να απουσιάζουν από την εργασία τους:

–Όσοι εργαζόμενοι έχουν παιδί έως 15 ετών. Ήδη κάνουν χρήση της συγκεκριμένης άδειας ειδικού σκοπού 15.000 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα και αρκετοί του ιδιωτικού, αριθμός που μέρα με την ημέρα αλλάζει.

Σημειώνεται ότι βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού ταυτόχρονα και οι δύο γονείς, ενώ το ηλικιακό όριο παιδιού δεν υπολογίζεται σε περιπτώσεις φοίτησης σε ειδικά σχολεία.

Η συγκεκριμένη άδεια μπορεί να ληφθεί μέχρι τις 10 Απριλίου 2020 και για κάθε τρεις ημέρες αδείας ο εργαζόμενος θα κάνει χρήση μίας ημέρας από την κανονική άδειά του.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας από την εργασία του ο υπάλληλος θα πληρώνεται κανονικά, με τα 2/3 του μισθού να καλύπτονται από τον εργοδότη και το 1/3 από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει