Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτή είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων

Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή η προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η φύλαξη στα νησιά και κυρίως στη Μυτιλήνη, όπου η κατάσταση παραμένει «εκρηκτική».

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για τη δεύτερη προκήρυξη μέσα σε λίγες ημέρες, με την πρώτη να αφορά 400 άτομα στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με επίκεντρο τον Έβρο.

Oι συνοριοφύλακες θα τοποθετηθούν στα νησιά της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Χίου, της Κω, της Λέρου, της Σύμης, της Καλύμνου και της Μεγίστης για να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών Διαχείρισης της Μετανάστευσης και Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.

Πρόκειται για ετήσια σύμβαση εργασίας ως ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ, με δυνατότητα παράτασης έως και πέντε χρόνια.

Μάλιστα, προβλέπονται επιπλέον πέντε μόρια για τους υποψήφιους που κατά την τελευταία διετία κατοικούν ή από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στις εξής περιοχές: Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Λέσβου: Δήμοι Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, Π.Ε. Σάμου: Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Π.Ε. Χίου: Δήμοι Χίου, Οινουσσών και Η.Ν. Ψαρών, Π.Ε. Κω: Δήμος Κω και Νισύρου και Λέρο, Σύμη, Κάλυμνο, Μεγίστη.

Από τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων, ποσοστό 80% θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α’ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ Α’ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (ΤΕΣ), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών ΟΑΕΔ.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν:

α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Β’ κύκλου

ή

β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψηφίου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν θα καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους/ες της άλλης κατηγορίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεως είναι μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα στα προσόντα/προϋποθέσεις των υποψηφίων είναι ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, να μη φέρουν τατουάζ που να φαίνεται εξωτερικά της ενδυμασίας (θερινή και χειμερινή στολή), να μην έχουν καταδίκη και το ανάστημά τους να είναι (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ.

Η κατανομή

Π.Ε. Λέσβου: 240 συνοριοφύλακες
Π.Ε. Σάμου: 180
Π.Ε. Χίου: 160
Π.Ε. Κω: 100
Λέρος: 80
Σύμη: 20
Κάλυμνος: 10
Μεγίστη: 10 συνοριοφύλακες

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει