Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΣΕΠ: 2.909 προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Υπό επεξεργασία είναι στην παρούσα φάση από το ΑΣΕΠ νέα προκήρυξη, που αφορά στην πλήρωση 2.909 θέσεων σε 270 δήμους της χώρας για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του υπουργείου Εσωτερικών, όπως είχαμε γράψει στις αρχές του μήνα.

Η έκδοσή της αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανόν και μέσα στον Φεβρουάριο, μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτημάτων που υπέβαλαν οι δήμοι.

Μέσω του νέου διαγωνισμού που βρίσκεται στο τελευταίο (και τελικό) στάδιο επεξεργασίας θα επιλεγεί προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ με τις ειδικότητες που θα ζητηθούν να ειναι οι εξής: Κοινωνικοί λειτουργοί (ΠΕ, ΤΕ) Ψυχολόγοι (ΠΕ) Νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ) Βοηθοί Νοσηλευτών (ΔΕ) Κοινωνιολόγοι (ΠΕ) Επισκέπτες Υγείας (ΤΕ) Πτυχιούχους Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΕ) Πτυχιούχους Κοινωνικής Διοίκησης (ΠΕ) Οδηγοί (ΔΕ) Οικογενειακοί Βοηθοί (ΥΕ)

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;

Οικονομικά: δίνεται προτεραιότητα στο χαμηλότερο εισόδημα που είναι ώς 5000?

Οικογενειακή κατάσταση:  δίνεται  προτεραιότητα σε όσους ζούν μόνοι.

Κατάσταση υγείας: δίνεται προτεραιότητα σε όσους δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Τι υπηρεσίες προσφέρονται;

•  Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη

•  Ιατρική φροντίδα με επισκέψεις στο σπίτι Νοσηλευτική μέριμνα και φυσιοθεραπεία

• Οικογενειακή – Οικιακή Φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης Μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών

•  Συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες όπως:

Κοινωνικοί λειτουργοί που έχουν τη συνολική εποπτεία των ωφελούμενων, αξιολογώντας τα περιστατικά, παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη, ερχόμενοι σε επαφή με συναρμόδιους φορείς και παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών του προγράμματος.

Νοσηλευτές/τριες που προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και οι οποίες αφορούν σε κατ’ οίκον επισκέψεις για τη μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων, τη συνταγογράφηση των φαρμάκων καθώς και συνοδεία σε νοσοκομεία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους.

Οικιακοί βοηθοί που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών, την προμήθεια των ηλικιωμένων με είδη άμεσης ανάγκης, καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού τους.

Μια επιπλέον αρμοδιότητα των οικογενειακών βοηθών, ίσως η πλέον σημαντική για τους ανθρώπους αυτούς, είναι η συντροφιά που προσφέρουν αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Συνολικά 4.500 εργαζόμενοι απασχολούνται στο πρόγραμμα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει